Dödsfälla

Massor av gånger har jag tänkt att jag borde lägga ner en bambupinne i fontänen så att djur kan klättra upp på den ifall de hamnar i vattnet. Nu har en liten fågel fått sätta livet till för att jag inte kommit mig för att djursäkra min fontänbalja.

Jag hade hunnit sticka ner hela handen i vattnet för att fiska upp en sak från botten när jag upptäckte den döda fågeln som flöt strax under ytan. Jag har ganska stor bacillskräck och jag kan lova att det inte kändes fräscht.




I dag har vädrets makter varit riktigt generösa mot alla som gillar sol och värme. Själv har jag ställt i ordning middag för min sons familj plus hans svärmor med kavaljer. Den här gången köpte jag färdiggrillat för säkerhets skull. Det blev kyckling, potatissallad och grönsallad. Till efterrätt lemoncurdglass och en liten kaka. Helt ok.

Barnbarnen är så fina. De hade varit och badat och var trötta. Efter middagen spelade de fotboll. För storasyster slutade det med tröttgråt när hon inte fick bollen till sig nog många gånger. Jag tycker så synd om dom även om det är tjuriggråt. Det känns inte alls som när jag själv var förälder. Nu vill jag bara gömma dom i min famn och trösta. Men det får man ju inte för föräldrarna. Men på måndag då de ska vara hos mig då föräldrarna jobbar, då gör jag som jag vill.

Nu är middagen bortstädat och fontänen är tömd. I morgon ska jag skura den och göra den djursäker.

Gårdagens planering vad gäller stenidén föll när jag vaknade och upptäckte hur högt termometerns kvicksilver stod. Det får jag ta en dag då det är lite svalare.