Lilla julafton avklarad



Det blev lite snärjigt att hinna med allt jag föresatt mig innan det var dags att fira lilla julafton med barnbarnen. Blev längre på jobbet än jag tänkt mig. Bilverkstan hade parkerat in min bil längst in i verkstan så jag fick vänta en bra stund. Sedan skulle jag handla några småsaker innan jag kunde åka hemåt. Väl hemma satte jag i strykjärnet och strök duken i rasande fart. Tror inte strykjärnet ens hann bli varmt.
Tomten kom i god tid så vi hann med att äta en löjromsmacka medan vi väntade in barnen som var på badhuset. Naturligtvis blev de försenade eftersom någon hade tagit stortjejens skor. När de väl kom var hon skolös och fick rida på mammas rygg.

Tomten kom stapplandes i djupsnön i den hårda blåsten och både barnen och de lätt stressade föräldrarna verkade väldigt glada. Lillemo.... jag menar tomten, gjorde det väldigt bra. Barnen fick varsitt paket på bodbron i fladdrande lågors sken. Sedan gick vi in och de fick öppna sitt paket medan tomten sa sig gå vidare till grannen. Helt plötsligt kom de på att de måste vinka till tomten och rusade till fönstret, men han var spårlöst försvunnen. Konstigt!
De åt med god aptit och fick därefter resterande paket. Det blev en glad och mysig lilla julafton. Jag är så nöjd. Jo, jag fick också paket. Från tomten fick jag ett vackert lilarosa armband och en cd med Il Divo The Christmas collection. Från barnbarnen fick jag ett jättfint pärlplattehjärta och en fotoalmanacka.

Stackars kissen Emil fick sitta instängd i lillrummet medan vi åt, men sedan när klapparna skulle öppnas var han nyfiknast av alla. Det lustiga är att han verkar förstå att han inte får bita barnbarnen. Han håller sig runt dom på behörigt avstånd, men rör dom inte.
 


Nu är det bara två arbetsdagar kvar till helgen. Gud så skönt det ska bli. Längtar efter tomtegubben.

Nu är bilen fixad för sextusen papp totalt. Ska försöka hinna besikta om den i morgon. Nu måste den gå igenom.
Nu väntar en räksalladsmacka och sedan är det natti natti.

Tusen tack tomten för att du kom till oss!