Helgplaneringar

Det har varit en ganska intensiv dag med bilverkstad, ett möte och till sist hämta hem och sortera mr x kläder. Bilverkstan kommer att skinna mig på ytterligare tre tusenlappar för bromsok och handbromsvajrar. Inte kul lagom till jul. Mötet gick också bra men jag är jävligt glad att jag inte tillhör den grupp jag egentligen borde höra till.

Vi åt gårdagens laxlåda till middag och det var jättegott. Nu när jag inte är ensam hemma känns det återigen roligt att laga mat. Men min bantningsentusiasm lyser med sin frånvaro. De 3,5 kilo jag lyckades tappa har återtagit sin plats på min kropp tack vare överblivet elevfika och alltför många laxmackor. Nu finns ingen annan återvändo än doktor fetts vassa kniv.

Ikväll började jag fundera på hur nyårsafton ska firas. En tanke är att åka till Jukkasjärvi och njuta av iskonstverk, sova över på hotell och äta en god nyårsmiddag. Kanske åka hundspann eller något annat livsfarligt. Ska ringa runt på olika hotell i morgon och kolla om det är möjligt.

Nu har jag bestämt hur lilla julafton ska firas nästa vecka innan barnbarnen åker iväg söderut till sin mormor och morfar. Jag ska duka och göra fint och ha maten klar. Strax innan de kommer förvandlas jag till en tomte som sitter i lillskogen bakom grannens hus. Tomten tar med sig en lykta och tänder några marschaller så att han syns. Sedan får barnbarnen upptäcka tomten när de kliver ur bilen. Tack till Maria som tipsade. Det kommer att bli en annorlunda upplevelse.

Nu väntar sängen. Natti natti mina kära vänner.